torstai 29. lokakuuta 2009

Yummy!!

Mulla on tällä hetkellä kaks ihanaa reseptiä jotka haluun jakaa. Aloitetaan vaikka sillä, jota syötiin muutama päivä sitten ja jatketaan joku toinen päivä sillä mitä söin tänään.

Tää resepti on mun ja C:n yksi suosikeista ja äärettömän helppo! Tässä se on!

Tarvitset (määrittele määrät jotenkin itse, ei oo vaikeeta) spagettia (valitsemalla täysjyväspagetin, niin kuin me, saat terveellisemmän vaihtoehdon, 7g kuitua per 100g!), valkosipulia, punaista chiliä, persiljaa, oliiviöljyä ja katkarapuja. Mahdollisesti vähän sitruunamehua ja mustapippuria.

Keitä spagetti. Pilko ja hakkaa sillä aikaa valkosipuli (tai raasta, se on mun suosikkitapa), chili (ota siemenet pois) ja persilja. Sulata katkaravut siivilässä veden alla. Spagetin ollessa valmis, lorauta reilusti oliiviöljyä vaikkapa wokkipannuun. Kaada spagetit pannuun, lisää pilkotut ainekset ja anna sihistä hetken. Mulla oli kovin vähän chiliä jääkaapissa, joten lisäsin vähän Santa Marian Lime Chili sekoitusta. Sitruunamehua ja mustapippuria voi lisätä varovasti. Sitten joukkoon vielä reilu loraus oliiviöljyä, niin että spagetti peittyy kokonaan, mutta ei ole äklön rasvainen. Kokeilemalla löytää sopivan suhteen, ruuan ei todellakaan kuulu olla kuivan oloista! Lopuksi joukkoon vielä katkikset hetkeksi lämpeämään. Ja syömään!Tämä ruoka on todella simppeli ja maut tulevat mielestäni kauniisti esille sen takia. Kuitenkaan ruoka ei todellakaan ole tylsä! :)

Ps. jos ravut ei maistu, en suosittele korvaamaan niitä millään muulla (ovat tarpeeksi mauttomia tähän ruokaan, joku muu maku voi tulla liian voimakkaasti esiin). Voit kuitenkin tehdä spagetin ilman katkiksia ja syödä halutessa vaikka kanapihvin lisukkeena, mutta erikseen :)

Ei kommentteja: